Organisatie

Sheila Neijman

Mijn naam is Sheila Neijman. Ik ben de oprichtster van Heart4Happiness, initiatiefneemster van de HBO-beroepsopleiding voor Gelukscoach/Werkgelukdeskundige en de Methode GelukT, een leerstrategie voor kinderen. Het vakgebied ‘de Wetenschap van Geluk’ gecombineerd met een ‘holistisch geïntegreerd systeem’ heb ik in Nederland op de kaart gezet.

Al van jongs af aan werd ik gedreven door het idee dat het ware doel van het leven ‘gelukkig zijn’ is. Ik was er van overtuigd dat de mens een sociaal en liefdevol ‘wezen’ is, evenals het universum en de wetten van de natuur. Hierdoor ontstond een honger naar kennis en waarheid om het perspectief op onze dagelijkse problemen en huidige systemen te kunnen begrijpen.

Ik werd hierdoor gedreven omdat ik als mens ook niet altijd gelukkig was. Ik had een diepere zelfbeschouwing en zelfreflectie nodig om naar binnen te keren en te ontdekken welke sabotage patronen ik had aangeleerd, om liefdevoller naar buiten te treden. Daarvoor moest ik wel mijn hart gaan voelen. Dat was geen gemakkelijke weg en is het anno 2020 nog steeds niet. Maar het is het waard en ik had het nooit anders willen doen.

Geluk ligt vaak diep begraven onder lagen van illusies als onze status, macht, sociale druk en valse overtuigingen of aannames, al die vormen waar mensen zich graag mee identificeren, het ego bewustzijn. In plaats van naar binnen te kijken, focussen we ons op externe dingen in de verwachting dat geluk daar te vinden is.

Everyone thinks of changing the world, no one thinks of changing himself……..

Het bevorderen van ieders eigen geluk in systemen, denk aan familie-, school-, of werksystemen, is een onontkoombare stap in de kanteling naar een duurzame gelukkige samenleving. Om dit te realiseren is een transitie noodzakelijk. Het is mijn missie om mensen bewust te maken dat zij met hun onderzoekende en nieuwsgierige geest zelf verantwoordelijk zijn voor hun geluk en hun gewoontegedrag ten gunste van zichzelf en de samenleving kunnen veranderen.

Ik zie verder veel ontwrichting in de maatschappij en weinig vertrouwen in leiderschap, zo ook in de zorg en het sociaal domein. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen vanuit mijn expertise. Ook daarin zal van binnenuit het één en ander mogen veranderen waarbij de menselijke maat en authentiek leiderschap weer centraal komt te staan.

Met vriendelijke groeten,

Sheila Neijman

Persvoorlichting (van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur):

Copyright © 2020 WilNu