Organisatie

Renate Tillema-Schoon

Mijn naam is Renate Tillema-Schoon, ik ben 50 jaar oud en werkzaam als vrijgevestigd psychiater in Eindhoven.

Ik ben geboren in Roermond in een gezin van drie kinderen. Zowel mijn broer als zus zijn in de zorg werkzaam. Na de middelbare school in Roermond ben ik geneeskunde gaan studeren in Maastricht, na een jaar HBO-V in Sittard.

In 1996 ben ik verhuisd naar Eindhoven. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik een dochter. Ik hou van reizen, muziek, schilderen, dieren en in de natuur zijn. De reden dat ik me heb aangesloten bij Wilnu is dat ik mee wil werken aan een eerlijke samenleving. Waarin waarden als menselijkheid, rechtvaardigheid, eerlijkheid, respect voor de ander en mededogen voorop staan. Daarnaast zijn we allemaal verantwoordelijk voor de omgang met onze aarde en ben ik van mening dat lokaal verbouwen en maken belangrijk is ter voorkoming van uitputting van onze aarde.

Als arts pleit ik voor marktwerking uit de zorg, minder regels en administratieve last en de computer als ondersteuning in plaats van als eisenpakket waar we voortdurend voor moeten zitten om ons te verantwoorden. Inzet van beeldbellen of telemonitoring kan maar alleen als zowel patiënt als arts dit prettig vinden maar niet ter vervanging van het menselijk contact. De meeste informatie haalt de zorgverlener uit het contact in de spreekkamer. De zorg toegankelijk maken en houden voor elke burger in Nederland is mijn missie. De zorgverlener weer met plezier naar het werk laten gaan onder meer door een forse verlaging van de werkdruk in alle velden van de gezondheidszorg. De financiering overzichtelijk maken voor zowel de zorgverlener als de patiënt is een ander belangrijk onderwerp. Zorg is een overheidstaak.

Met vriendelijke groeten,

Renate Tillema

Copyright © 2020 WilNu