Vergeet u dat u ons hoort te beschermen!? 

In december hoorde ik van Break The System en dacht ja eindelijk er is een groep die wat opzet. 

Het was dan zover, samen met mijn partner zouden we naar de demonstratie gaan van BTS.  Nu is mijn partner ZZP'er en krijgt een belletje voor een spoedklusje, natuurlijk valt dit op de dag van de demonstratie. Dus hij besloot dat het belangrijker was om geld te verdienen en niet mee te gaan. Op het moment vond ik het erg jammer maar achteraf gezien geloof ik dat een engeltje hiervoor heeft gezorgd.....

Dus 's-morgens heb ik een zak hout in mijn kofferbak gelegd aangezien men had gevraagd om hout mee te nemen. Een tasje met een thermosfles thee wat eten en extra kleding stukken want het beloofde koud te worden en zeker als je stilstaat op het Malieveld. 

Toen ik kwam aanrijden met de auto zag ik al het Malieveld helemaal vol staan met busjes van de ME. Ik parkeerde mijn auto in de parkeergarage van het Malieveld en enige andere demonstranten die ik tegenkwam hielpen me met de zware houtzak te dragen.

Het viel me tegen in eerste instantie, weinig mensen, al kwart over 11 en volgens programma zou deze om 11 uur startten maar helaas het was nog stil. Langzaamaan druppelde de mensen binnen. 

 

Op een gegeven moment begint de groep te lopen naar het binnenhof. Ik  keek verbaasd om me heen en zag dat eigenlijk iedereen in een grote sliert achter elkaar daarna toe liep. Dus ik pakte mijn boeltje in en liep met de menigte mee.

Over het zebrapad, dwars over de weg hoorde ik de paarden al rennen. Aan de ene kant werden we tegengehouden om door te lopen en werden dus de andere kant op gestuurd. Eenmaal op het kruispunt gekomen staat er een linie van agenten voor me. Dit overdonderde me zo dat ik vragen ben gaan stellen aan de agenten en mijn ongenoegen uitte. In eerste instantie vroeg ik namelijk aan de agent of ik erdoor heen mocht want ik wilde graag even wat opwarmen en van het toilet gebruik maken aangezien ik een Dixie toilet niet echt als prettig ervaar. Dat recht ontnam hij me en zei dat ik moest blijven staan. Dat begreep ik niet. Meneer ik ben toch een vrije burger, waarom doet u nou zo tegen mij, ik sta hier ook voor U nota bene en ik kan toch onmogelijk een bedreiging voor u zijn, ik wil gewoon graag daar naar binnen, ik heb geen wapens en ik mag me toch vrij bewegen over straat. Nota bene ik betaal enorm veel belasting dus waarom ontneemt u mij dat recht? En vergeet u dat u ons hoort te beschermen? 

Vervolgens reikt iemand naar me en ik draai mijn hoofd naar degene die me bij mijn schouder aanraakte, hij wilde aangeven dat het geen zin had maar de agent had besloten omdat ik mijn gezicht had afgewend eens flink door te halen.  

Blijkbaar zie ik dan ook niet gevaar want als ik het filmpje terug kijk dan zie ik duidelijk dat ik terugloop naar de agent van wat doet u nu? WAAROM? En bam bam bam, toen ik hem van me af probeerde te duwen sloeg hij met zijn knuppel. De rest van de agenten staan nog in linie behalve deze agent, zijn collega buurman zie je dan ook maar snel een stapje naar voren doen.

Maar blijkbaar zijn de agenten vergeten wie ze horen te beschermen. Vervolgens wordt ik door omstanders meegenomen terug naar het malieveld waar ik zoveel zaken heb mogen zien, een oudere man die wordt neergeslagen, twee vrouwen op een bankje zittend waar de politie te paard op wilde inslaan maar omdat het paard de weg blokkeerde voor die vrouwen om op te staan was het maar goed dat de menigte hier zo begon te schreeuwen en te filmen. Gelukkig konden beide dames nog wegkomen. 

De agressie van de agenten, dat is eigenlijk iets waar ik nog het meest van geschrokken ben. En vreemd genoeg ben ik er de laatste dagen na dit incident erg veel mee bezig. 's-nachts passeert het e.e.a. ook de revue en de beelden die mensen gefilmd hebben die overdag gezien worden halen de boel telkens op.

Eenmaal terug aangekomen op het Malieveld werd alles ontruimd. Mensen werden opgeroepen die geslagen waren om hun verhaal te doen bij de leiding van Break the System en zo ik met een ei duidelijk zichtbaar op mijn bovenarm die al flink blauw begon te worden, ik voelde mijn arm zwellen in de mouw van mijn jas. 

Na een klein uurtje werden we opgehaald door Aad van Break the System, hij heeft ons naar een advocaat gebracht waar ik me verhaal heb gedaan. Die adviseerde mij om naar de huisarts te gaan en een doktersverklaring te verkrijgen. Wat ik de dag erop volgend direct gedaan heb. Mijn huisarts constateerde een grote hematoom van 15 x 15 centimeter als gevolg van de wapenstok, een tand door mijn lip door misbruik van het schild en een verdikking onder mijn oog wederom van gebruik schild. 

Eenmaal terug op het malieveld werden we verzocht onze gegevens en het filmpje wat gemaakt zou zijn door te sturen. Mijn contact welke ik had opgedaan bij Break en naast mij stond gaf aan het gefilmd te hebben. Helaas bleek 's-avonds door de commotie dat dit er niet goed op was vastgelegd dus helaas daar zou dan een eventuele rechtszaak gaan.

Gelukkig vond die vrouw na veel zoekwerk op Youtube het filmpje waarin ik duidelijk wordt gefilmd en stuurt direct door rond half 1 's-nachts. 

Ik ben zeer benieuwd naar de afwikkeling van deze zaak en hoop dan ook dat recht zal zegen vieren hoewel ik daar tegelijkertijd ook niet veel vertrouwen in heb.

Op het malieveld heb ik nog een interview afgelegd bij Nico van den Ham, waar u ook bij stond. Na dit interview liep er een agente langs die vroeg of ze iets kon betekenen. Toen ik aangaf dat ik was mishandeld gaf ze aan dat ze daar geen tijd voor had..... tja..... De manier waarop je bent behandeld ik voelde me een stuk opgedreven vee, minderwaardig geacht door de autoritaire politie.

Bijna slaafs......

Niet vlak daarna ben ik naar huis toegegaan met een heleboel ongeloof en met een bijgestelde visie op de politie.

Met vriendelijke groet,

Annette van Kleef